«Синій кит»: що думають підлітки про гру?

 Гра «Синій кит» – безглузда нісенітниця. Так думають підлітки про нашумілу гру, яка штовхає до самогубства. Про це пише видання The Village.

“Незважаючи на те, що мені вже 16, мама має доступ до всіх моїх профілів у соцмережах: читає всі мої записи в Instagram, у “ВКонтакте”, в WhatsApp”, – розповідає 16-річна дівчина. Каже, що розуміє мамине хвилювання. Але своїх дітей так не контролюватиме.

Щодо “груп смерті”, то ними вона не цікавиться, тому що використовує інтернет для навчання.

13-річний Дмитро каже, що не розуміє, чому навколо гри стільки галасу. Бо таким квестом може зацікавитися тільки підліток із розхитаною психікою.

“Я чув про гру “Синий кит” і думаю, що в неї грають тільки маленькі і дурнуваті діти з несформованою психікою. Вони не можуть вирішити своїх проблем і думають, що лишається тільки накласти на себе руки. Насправді, вони навіть не розуміють, на що йдуть”, – говорить він.

Ще один 16-річний підліток розповів, що вперше про цю гру почув від батька й однокласників, пише bbcccnn.com.ua.

“Про “групи смерті” я чув від тата і від однокласників. Мені здається, це якась безглузда нісенітниця, яка насправді не працює. Ну як можна добровільно грати в гру і померти? Я не заходжу на такі сайти. Винятково “ВКонтакте”, YouTube і Instagram підписаний на різні розважальні пабліки, які піднімають настрій”, – каже підліток.

14-річна Елеонора зізналася, що знає про “групи смерті”, і серед її знайомих є люди, які брали участь у грі, але змогли вчасно зупинитися.

“Це страшно, я знаю хлопців, які увійшли в “гру”, але їм вистачило розуму вчасно зупинитися. Насправді ці “ігри” — велика дурість. Навіщо в них грати? Щоб померти? Нікому не стане від цього добре, тільки боляче. Адже у людини все життя попереду”, – каже вона.

zakarpatpost.net