ТОП-10 найбільш розповсюджених сніданків

Сніданок пропускати не можна. Про це в один голос говорять медики і дієтологи, адже саме сніданок дає енергію на весь день і змушує організм працювати правильно.

При цьому не варто забувати, що перший прийом їжі повинен бути максимально корисним і правильним, передає Лиза.

Американські лікарі досліджували безліч страв і їх вплив на організм і в результаті визначили 10 найкорисніших сніданків.

1. Вівсянка

На першому місці опинилася вівсяна каша. Варити її можна на воді або молоці, а замість цукру краще додавати мед. Не зайвими будуть ягоди, сухофрукти і горіхи.

2. Мюслі

Ця суміш злакових і інших продуктів готується набагато швидше каші – її можна просто залити молоком або йогуртом.

3. Омлет

Ідеальна порція сніданку – омлет з 2-3 яєць. Додавайте до нього зелень для насиченішого смаку і приємнішого аромату.

4. Вівсяні пластівці з йогуртом

Хороша альтернатива звичайній вівсянці. Можна спробувати цей смачний рецепт з додаванням вівсяних пластівців.

5. Салат з фруктів

Принадність цієї страви в тому, що для його приготування можна використовувати будь-які фрукти, які є в холодильнику. Наріжте інгредієнти, заправте їх лимонним соком, додайте 100 г натурального йогурту і ваш здоровий сніданок готовий.

6. Бутерброд

Головне правило корисного сніданку №6 – робити бутерброд з цільнозерновим хлібом. На нього покладіть шматочок свіжого огірка або лист салату, а зверху – сир або відварене філе курки.

7. Домашній сир

Сир або домашній сир – це не тільки корисно, але й дуже смачно. Змішуйте його з улюбленими фруктами і ягодами, додавайте мед або йогурт.

8. Гречана каша

Справжній привіт з дитинства! Гречка з молоком насичена білком і залізом. Особливо цей сніданок корисний дітям.

9. Салат з авокадо

У авокадо міститься велика кількість вітамінів (Е, групи В, А, С, К, РР, фолієва кислота), мінералів (кальцій, фосфор, калій, залізо, натрій, сірка, мідь, хлор, йод, магній, бор, кобальт, марганець тощо) і мононасичених жирів, які добре засвоюються організмом.

10. Банани і яблука з вівсянкою

На десятому місці опинилося блюдо – щось середнє між мюслі і кашею.

Напої

Стосовно напоїв, фахівці радять починати день зі звичайної води. Можете додавати до неї шматочок лимона. Також корисними напоями для ранку вважаються свіжовичавлений апельсиновий сік і зелений чай.

zakarpatpost.net