Лесь Подерв’янський подарував ужгородцям неймовірний творчий вечір

Лесь Подерв’янський вiдомий як aвтор п’єс «Гaмлєт», «Цiкaвi Дослiди», «Пaвлiк Морозов» i нaбaгато менш як художник, хоча саме живопис – його основна справа.
За майже півтори години творчого вечора під назвою «Епічні п’єси від автора», Лесь прочитав кілька своїх давно знаних творів, не спілкувався з глядачами, як це роблять зазвичай інші автори, і не відповідав на запитання глядачів на завершення зустрічі. Просто читав свої п’єси, часом змінюючи голос в залежності від героя п’єси та інтонацію.

Проте цього було достатньо, щоб увесь час утримувати увагу залу, який не переставав сміятися з незвичайних та дивакуватих подій, описаних у п’єсах. Особливо весело і бурхливо ужгородці сприйняли добре відомого «Гамлета».

Наостанок прочитавши уривок із нового роману, який має вийти за декілька місяців, автор попрощався і зник за кулісами.

А вже за 10 хвилин у фойє драмтеатру Лесь Подерв’янський давав автографи та спілкувався з глядачами.

– Це було щось неймовірне — так можна описати враження від сьогоднішнього вечора. Я прочитав і переслухав майже усі твори Леся Подерв’янського. Дуже радий, що вдалося побувати на такій веселій творчій зустрічі, – каже ужгородець Антон.

Лесь Подерв’янський – людина, чиє ім’я давно і міцно асоціюється в українського глядача з міцним слівцем. Близько десяти років тому п’єси Подерв’янського, зачитані автором з незабутньою інтонацією і виразом, передавалися на касетах, а потім – на дисках практично з-під поли. Але і сьогодні, у століття цифрових технологій і швидкого інтернету, що дозволяє завантажити все, що забажає душа, справжні поціновувачі його творчості продовжують передавати безсмертні твори з вуст в уста, забезпечуючи яскравими цитатами письмову та усну мову для «краси думки».

«Спрaвжнє мистецтво – це декiлькa прошaркiв. Деякi бaчaть тiльки те, що зверху лежить. Освiченa людинa сприймaє все нaбaгaто глибше» – каже Лесь Подерв’янський.

zakarpatpost.net