Садовий: всі, хто займається бізнесом на Закарпатті мають ще один паспорт

Міський голова Львова Андрій Садовий вважає, що 30-40% мешканців Закарпатської області мають паспорти інших держав.
Про це він заявив в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня», коментуючи внесення президентом до Ради законопроекту, що передбачає покарання за наявність подвійного громадянства.

— Президент вніс законопроект, який передбачає покарання за наявність подвійного громадянства. Певна частина українців, зокрема, мешканці західних областей України, мають паспорти інших держав. На ваш погляд: наскільки корисним чи шкідливим є подібний крок глави держави?

— На моє переконання ми маємо дуже цінний ресурс — українців, які живуть у різних країнах світу. Було б дуже добре, якби вони мали українське громадянство. Ми б активніше їх залучали до співпраці. А цей законопроект розв’яже хіба що точкові проблеми. Хтось із бізнесменів, які йому не подобаються, має три-чотири паспорти, можливо, він хоче зробити їм капость. Але як це доводити, як вилучати? Це смішно, як на мене. Наскільки знаю, практично всі, хто займається бізнесом на Закарпатті мають ще один паспорт. Думаю, відсотків 30—40% в тій області є громадянами не тільки України. Якщо ми їх позбавимо громадянства України, вийде що в деяких районах живуть тільки громадяни інших країн. І що тоді? Території будемо віддавати? Чи що? На Банковій ніхто не думає стратегічно.

— У вас немає паспорта іншої держави?

— Немає і ніколи не було.

zakarpatpost.net