Насіння коноплі на 2 тисячі євро знайшов на митному посту «Тиса» службовий собака

Сьогодні, 23 березня, працівники Закарпатської митниці ДФС на митному посту «Тиса» припинили спробу ввезення на територію України насіння коноплі, вартістю майже 2 тисячі євро, передає zakarpatpost.net з посиланням на прес-службу Закарпатської митниці ДФС.

Небезпечне насіння під час огляду транспортного засобу українця, який прямував із Іспанії в Україну, виявив службовий собака. Так, працівники митниці знайшли декілька десятків бляшаних коробочок та картонних блістерів, у яких містились пластикові пробірки з насінням коноплі. Варто зазначити, що на упаковках крім гучних комерційних назв типу «KILLER KUCH», «MOBY DICK», «MOHAM RAM», «BIG FOOT» також містилось попередження такого змісту: «Це насіння не призначається для домашнього та сільськогосподарського культивування, в цих умовах вирощування строго заборонено. Фірма не несе відповідальності за дії третіх осіб, що нелегально використовують це насіння. Не для продажу особам, що молодші за 18 років».

Наразі митницею проводяться дії по документуванню виявленого правопорушення. У Закарпатській митниці зазначають, що в разі потрапляння на територію України цього насіння з нього могли виростити декілька сотень рослин. Відтак з них наркоділки отримали б десятки кілограмів наркотичного засобу канабіс, вартістю на чорному ринку не один мільйон гривень.

zakarpatpost.net