Мяу! Сьогодні в Ужгороді стартують «Березневі коти»

Уже дванадцятий арт-фест «Березневі коти» сьогодні стартує в Ужгороді. Протягом трьох днів він збиратиме любителів творчості та мистецьких атракцій.

Цього разу «коти» особливі, адже на них завітає українська  відома письменниця Оксана Забужко і вже сьогодні о 15 годині виступить перед ужгородцями.

Детальніше про фестиваль у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» розповіли його організатори Вік Коврей та Олена Біланіна.

«Родзинкою фесту буде, звісно, Оксана Забужко. Нарешті вона приїхала в Закарпаття. Для нас це – досить значна подія, адже ми запрошували її років сім. У неї буде досить багато презентацій. Відповідно заходи проходитимуть не тільки в Ужгороді, але й у Мукачеві та в Берегові. Крім того, вона спеціально для «Березневих котів» проведе майстер-клас.  Із Оксано Степанівною ми знайомі досить давно, років десять. Ми познайомилися в «Країні мрій» на Співочому полі в Києві. Ми час від часу говорили їй про фестиваль, що він не тільки еротичний, але й як би фест любові. І врешті-решт вона погодилася до нас завітати. Також виступлять «Очеретяні коти», з якими нам вдалося домовитися, тож представимо такий собі котячий тандем. Тож я радий  буду їх знову почути і разом з ними пофестивалити. Загалом… кожен день буде цікавим» – зазначив zakarpatpost.net Вік Коврей.

«Цього року до нас додалися лекції  Єви Якубовської зі Львова про театр, а також чоловік пані Оксани Ростислав Лужецький і ми сподіваємося, що  з кожним разом представимо більше блоків. У нас буде і літературна, і мистецька платформа, і художня частина, і багато іншого цікавого. До речі, за 12 років у нас тільки тричі були лекції.  Плануємо на наступний рік залучити і норвезьких та угорських авторів. Та й два роки тому до нас уже приїжджав пан Нодь і ми знаємо, що угорська сторона завжди рада підтримати культурні ініціативи», заявила Олена Біланіна.

Також зі слів організаторів  у перспективі до участі в фестивалі запрошуватимуться і представники Чехії і Румунії.

zakarpatpost.net