Сьогодні з ужгородцями знайомилася Оксана Забужко

Завітала відома українська письменниця до Закарпаття у рамках ХІІ арт-фестивалю «Березневі коти» на запрошення її організатора Віка Коврея.

Зустріч із нею відбулася у ректораті УжНУ.

Пані Оксана презентувала краянам одразу дві свої книги «І знов я влізаю в танк» та «Шевченків міф Оксани Забужко та його критики».

Перше видання присвячене темі війни з Росією, а друге – розвінчує міфи про Шевченка у контексті, в якому подавала їх колись радянська влада, а відтак – сучасна Росія.

Як наголосила авторка, головні об’єкти захвату держави-агресора в Україні – голови нашого народу.

«Гібридна війна є атакою проти любові. Нам нав’язують індустрію ненависті», – підкреслила у своєму виступі Оксана Забужко.

Говорила вона й про подвійне громадянство, і про проблеми Закарпаття у плані того, що якісна література доходить до області із запізненням через географічну віддаленість краю, згадала ужгородську поетесу, яка нині мешкає у США – Оксану Луцишину.

Також пані Оксана зазначила, що в Ужгороді вона вдруге, уперше була в дитинстві і з подивом для себе зізналася, що здивована тим, що вечір п’ятниці для місцевих є часом прогулянок на набережних, але ніяк не культурних заходів.

Відповіла письменниця і на численні запитання присутніх у залі.

У рамках візиту до Закарпаття вона відвідає і Мукачево та Берегово.

zakarpatpost.net