В Ужгороді правила паркування існують не дня всіх?

«Олені» на дорогах – тема зовсім не нова. Вони були, здається, ще тоді, коли люди користувались виключно гужовим транспортом. Не втрачає актуальності вона й зараз, зокрема, в нашому місті. Цього разу експеримент нам проводити не довелось, достатньо було просто спостерігати за поведінкою інших. Справа в тому, що днями на проїжджій частині однієї з центральних вулиць краяни виявили «нічийну» автівку… Тож протягом півгодини довкола транспортного засобу «вирували» неабиякі пристрасті.

Коли на інших водіїв начхати

Автомобіль без господаря, припаркований майже посеред пішохідного переходу, швидко привернув увагу інших учасників руху.

Спочатку автомобілісти просто об’їжджали «штучну перепону», а відтак почали спинятись, шукати, кому ж належить машина.

Чоловік, років 50, заявив, що дуже хоче очі-в-очі поговорити з власником «залізного коня» і дізнатися від нього, де саме йому видали водійське посвідчення і за скільки…

Один з таксистів запропонував «перенести» автомобіль у більш безпечне місце, викликати поліцію та евакуатор, однак цьому завадила власниця стареньких «Жигулів», яка особисто обіцяла «плюнути в обличчя» господарю «Ауді».

Ще один водій хотів зняти з автівки колеса, або принаймні проколоти шини, аби раз і назавжди навчити порушника паркуватись лише у спеціально відведених для цього місцях.

Кілька автовласників вирушили на пошуки «оленя» – ґазди, проте у найближчих торговельних закладах знайти його так і не змогли.

Молодий господар «БМВ», у свою чергу, несподівано для всіх, почав усіляко виправдовувати шофера-незнайомця, який заблокував рух транспорту, мовляв, йому могло або стати погано, або у нього були поважні причини для того, щоб знехтувати правилами дорожнього руху.

Цікаво, що ніхто зі свідків інциденту так і не викликав правоохоронців, хоча наліпка «Я паркуюсь, як олень» на лобовому склі автівки таки з’явилась.

Найагресивніше налаштовані пішоходи

Слід зазначити, що найбільш критично налаштованими до горе-водія виявилися не автомобілісти, а саме пішоходи. Одні з них пропонували видряпати цвяхом на машині напис: «Мені начхати на всіх», інші – розбити лобове скло каменем, ще хтось – дочекатися власника і добряче відлупцювати його…

-Давайте не віддамо йому машину. Заховаємо її десь на іншій вулиці і хай шукає, хай викликає криміналістів, – радила старенька бабуся.

-Треба щось під капотом пошкодити, аби ніколи не зміг завести двигун, – рекомендував хлопчик, років 12.

-Найдоречніше номерний знак забрати і віднести до поліцейського відділку, – переконувала всіх молодиця, років 25.

-На колеса слід встановити спеціальні ланцюги, щоб автомобіль не міг зрушити з місця. Це буде добрим уроком на майбутнє господареві, – намагався перекричати натовп чоловік, років 65.

До речі, нічого з автомобілем розгнівані краяни так і не зробили. Коли ж прийшов господар «Ауді», на його адресу крім усних зауважень у лояльній формі навіть грубих нарікань не пролунало. Тож молодик, років 22, спокійно покинув місце «дислокації» і вже за мить його автомобіль зник серед потоку інших транспортних засобів.

Дивно, адже сьогодні багато активістів борються за порядок на дорогах, а громадськість активно обговорює порушників у соцмережах. Тож чому краяни дозволили безкарно покинути самовільну «стоянку» горе-водієві – не зрозуміло? Принаймні залишається загадкою, чому про порушення правил дорожнього руху поліціантів так ніхто й не повідомив.

Марія УЖАНСЬКА, газета «Наш Ужгород», ексклюзивно для zakarpatpost.net