В Ужгороді сакури вирізали – ніщо висадили

Вирізати в містах дерева часом потрібно, адже між насадженнями є старі й аварійні, проте на їхні місця необхідно висаджувати інші, адже загазоване повітря шкодить місцевому населенню.

Однак в Ужгороді, який традиційно вважається не тільки головним містом області, але й столицею сакур України, де проводиться навіть однойменний фестиваль і куди на цвітіння японських вишень з’їжджаються подивитися туристи не тільки з багатьох міст нашої держави, але й із-за кордону, цінувати екзотичні дерева не вміють.

Свого часу тут інтенсивно висаджували сакури… А з’явилися вони в місті в 1923 році. Перші насадження було завезено з Вени. Відтак в Ужгороді щовесни почали квітувати цілі алеї сакур. Досі вони є гордістю області.

Утім між деревами, звісно, є такі, що потребували заміни. Тож окремі сакури вирізали. Наприклад, неподалік готелю «Закарпаття», що є майже сусідом  залізничного та автомобільного вокзалів.

Проте на їхньому місці нові насадження так і не з’явилися.

От і стовбичать там пеньки та “милують” око ужгородців та гостей міста… сумною згадкою про красу і велич японських вишень.

zakarpatpost.net