Скандал довкола гемодіалізного центру у Хусті

Цими днями обласна влада Закарпаття відрапортувала про відкриття у місті над Тисою гемодіалізного центру.

Слід зазначити, що відкривався заклад для людей із нирковою недостатністю дуже важко і з великими потугами. А тим часом пацієнтам, яких нині на Хустщині 15, доводилося їздити на процедури до Тячева.

Утім колись у Хустській райлікарні подібний заклад був, але його згодом закрили, тож новий вирішили відкрити на базі стоматполіклініки. Отже протягом тривалого часу балаган саме точився довкола приміщання, де мав розквартируватися центр.

Але врешті-решт диво трапилося і установа запрацювала. Гемодіалізний центр урочисто відкрили представники влади. При цьому прес-служби чиновників відрапортували, що з державної казни на придбання апаратури було витрачено 20000 гривень.

Однак згодом виявилося, що ця інформація не зовсім відповідає дійсності, оскільки у важливій і гуманній справі допомоги хворим землякам, зокрема, у матеріально-технічному забезпеченні відділення «штучної нирки» необхідним допомагали новоствореному центру  представники п’ятьох хустських церков.

Про це zakarpatpost.net  розповів пастор церкви «Істина» В’ячеслав Недзельський.

«Мені відомо, що саме на оснащення меблями були зібрані кошти із декількох церков міста Хуст (у тому числі і нашої церкви «Істина»). А в повідомленні було зазначено, що «оснащення меблями… здійснено за рахунок коштів обласного та місцевого бюджетів»… На мою думку, в інформації, оприлюдненій для широкого загалу  десь присутня, як мінімум, «неточність», –  зазначив пан В’ячеслав.

Поки що офіційних коментарів від представників влади щодо того, де поділися кошти місцевих меценатів… чи яка власне частка державних коштів при обрахуванні витрат малася на увазі, немає.

zakarpatpost.net