На чому цієї весни економлять ужгородці?

Опитування проходило як у одній із соціальних мереж, так і на вулицях міста. На жаль, під час дослідження виявилося, що семи відсоткам мешканців не вистачає грошей навіть на продукти харчування. Тож вони економлять саме на їжі.

-М’ясо купую дуже рідко, – каже краяна пані Марія. – Овочі вирощую на городі. Проте все одно доводиться ходити до крамниць і на ринок – на крупи, молоко, хліб, борошно, цукор…

Також десять відсотків опитаних намагаються економити на ліках. До речі, не вистачає коштів на медичні засоби не тільки пенсіонерам.

-Син часто хворіє. А в аптечних установах міста – ціни космічні. Тож деякі пігулки замовляю через Інтернет, – каже молода мама Олена Томишин. – Виходить чи на третину дешевше.

-Заощаджувати на еліксирі здоров’я неправильно, але в нинішніх непростих умовах доводиться, – каже інша містянка Аліна Кадар. – Завжди шукаю вітчизняний аналог закордонним лікам, вони, як правило, не гірші і дешевші.

Майже три відсотки краян взагалі дуже рідко купують медикаменти, терплять біль і не йдуть до лікарів через брак коштів.

Вісім відсотків мешканців Ужгорода намагаються рідше їздити на заправку – економлять на транспортних витратах.

-Маю велосипед. Якщо їхати треба кудись недалеко, у межах міста – охоче пересідаю з чотириколісного на двоколісний засіб, – ділиться думками ще один респондент, Олег Мороз.

А от десять відсотків опитаних відмовляються від подорожей – не подорожують не те що закордонними державами, а навіть рідним краєм. Дев’ять відсотків учасників соціологічного дослідження навіть у літній період шукають альтернативні шляхи опалення – газові плити замінюють електричними  та інтенсивно закуповують на зиму дрова.

Утім найбільше – п’ятдесят шість відсотків ужгородців відмовляються від різноманітної техніки. У разі ж поломки  електроприладів, намагаються їх ремонтувати. Якщо все ж пральну машину, мікрохвильову піч, праску  чи телевізор доводиться придбати, то зазвичай містяни купують вживану техніку.

Прикро, що рівень життя впав настільки, що зараз чи не кожному з нас доводиться заощаджувати майже на всьому. Навіть ті краяни, що мають середні чи високі статки, уже двічі думають перед тим, як за щось віддати гроші.

zakarpatpost.net

image description