Як в Закарпатті рятували ізраїльтянина

Учора ввечері, 30 березня, в Ужгороді поліція отримала повідомлення про викрадення іноземця, у якого злочинці вимагають значну суму грошей, передає zakarpatpost.net з посиланням на повідомлення ГУ НП у Закарпатській області.

Так, до поліції звернувся громадянин Палестини та повідомив, що троє невідомих осіб у його знайомого, громадянина Ізраїлю, вимагають грошові кошти. Заявник став свідком того, як невідомі підсіли в автомобіль до його товариша та примусили їхати в невідомому напрямку. Працівники обласного управління карного розшуку встановили місце перебування автівки потерпілого, наздогнали, заблокували виїзди та затримали вимагачів. Ними виявилися троє місцевих мешканців – працівників приватної охоронної фірми.

З’ясувалося, що чоловіки декілька годин, погрожуючи фізичною розправою, не випускали іноземця з його авто та вимагали 50 тисяч доларів. У злочинців працівники поліції вилучили ножі, рукавиці, маски та пластикові хомути, які вони, ймовірно, мали намір застосувати до потерпілого. За фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 ККУ, тобто вимагання.

Всіх учасників злочинної групи поміщено в ізолятор тимчасового тримання. Сьогодні, 31 березня, слідчий звертатиметься до суду з клопотанням про обрання злочинцям міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Затриманим загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Досудове розслідування триває.

zakarpatpost.net