Валерій Лунченко прокоментував судове рішення Росії про арешт Арсенія Яценюка

Голова Закарпатської обласної організації партії «Народний фронт», народний депутат Валерій Лунченко прокоментував журналістам постанову суду Росії щодо арешту лідера партії «Народний фронт» Арсенія Яценюка.
– Абсолютно безглузде рішення і повна нісенітниця. Втім, те, що Росія намагається шантажувати Арсенія Яценюка через рік після його відставки з посади прем’єр-міністра, свідчить про його реальний вплив, про його внесок у зміцнення української незалежності. Це відповідь на позицію «Народного фронту» і активну міжнародну діяльність Арсенія Яценюка. Вочевидь, також Кремль сподівається завдати Яценюку репутаційної шкоди на Заході. Але це виглядає смішно, – відзначив Валерій Лунченко.

Як відомо, міський суд Єсентуки виніс рішення про заочний арешт колишнього прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка. Його звинувачують в участі у озброєній банді, нападах, підготовці злочинів та умисному вбивстві з обтяжувальними обставинами. У 2015 році у Слідчому комітеті Росії А.Яценюку приписували те, що у 1990-х роках він начебто воював проти російської армії в Чечні. Постановою суду заочно обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту в зв’язку з тим, що екс-прем’єр-міністр України 21 лютого оголошений в міжнародний розшук.

Мін’юст звернувся до ЄСПЛ та всіх демократичних держав щодо невизнання рішень російських судів проти Арсенія Яценюка.

– Рішення російського суду про заочний арешт Арсенія Яценюка – це продовження гібридної війни Росії проти України. Це помста Яценюку за послідовну політику протидії російській агресії. Це плата за міжнародні судові позови і санкції проти Росії, помста за політику енергетичної незалежності і розвиток оборонного сектору України, – йдеться в заяві Міністра юстиції Павла Петренка.

– Цілком очевидно, що Яценюк Путіну заважає. Його активна діяльність на Заході, зустріч з іноземними лідерами розширюють антипутінську коаліцію в світі. Тому його намагаються позбутися, ставлячи такі абсурдні звинувачення, – підкреслив Валерій Лунченко.

Сам Арсеній Яценюк так прокоментував повідомлення про свій арешт: «Це не має нічого спільного з правом. Це виключно політичне, навіть геополітичне замовлення проти України». При цьому лідер «Народного фронту запевнив, що свою правову позицію відстоїть.

Прес-служба Закарпатської обласної організації партії «Народний фронт»

zakarpatpost.net