Оформити допомогу по народженню дитини закарпатки зможуть в електронному режимі

Запрацював електронний сервіс для батьків, завдяки якому в електронному режимі можна подати документи для отримання допомоги по народженню дитини.
«Механізм призначення цього виду допомоги діяв єдиний і класичний: потрібно було прийти до органу соціального захисту, вистояти в черзі , вислухати «вас тут не стояло, зайдіть завтра, бо в нас неприйомний час..» і таке подібне.

Молодим батькам потрібно було понервуватись, врешті-решт потрапити на прийом, написати заяву, піти в банк зареєструвати рахунок, повернутись і повідомити про цей рахунок і т. д. Для того, щоб увесь процес скоротити, спростити, поліпшити, ми пішли шляхом електронної реєстрації відповідної заяви”, – прокоментував під час прес-конференції «Отримати допомогу для новонароджених в Україні тепер можна он-лайн» міністр соціальної політики Андрій Рева.

Електронна послуга доступна через портал Мінсоцполітики e-servicer.msp.gov.ua. Згодом її можна буде отримати на єдиному державному порталі адміністративних послуг my.gov.ua.

Батьки через мережу Інтернет, зрозуміло, можуть подавати документи в зручний для них час 24 години на добу 7 днів на тиждень.

В Україні існує більше двох десятків видів соціальних допомог, на оформлення яких потрібно задіяти чимало фахівців соціальної галузі, також це вимагає певного часу. За рахунок автоматизації згаданого виду соціальних послуг значно пришвидшується процес розгляду документів від суб’єктів звернення та ухвалення відповідного рішення.

Як стверджують фахівці, такий електронний сервіс дозволить заощадити час, фінансові ресурси та максимально мінімізує ризики будь-яких зловживань або шахрайства. Також скоротилась і кількість документів, що вимагаються від суб’єктів звернення. А саме – не вимагається копія свідоцтва про реєстрацію, адже за рахунок запровадження електронної взаємодії між реєстрами Мінсоцполітики та Мін’юстом працівники територіальних управлінь соціального захисту можуть он-лайн перевірити наявність відповідного свідоцтва в реєстрі актів громадянського стану.

zakarpatpost.net