Десятки «писанкових дерев» і тисячі писанок прикрасили площу Народну

Сьогодні, 7 квітня, на площі Народній відкрили обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко!», передає zakarpatpost.net. Тепер площу перед будівлею Закарпатської ОДА прикрашають 54 «писанкові дерева», а ось кількість самих писанок обчислюється тисячами.

Цьогорічний фестиваль вразив масштабами як Великодніх композицій, так і концертної програми, яку представили дитячі самодіяльні колективи. На початку свята відзнаки та грошові нагороди отримали колективи-переможці писанкового конкурсу.

Але все ж основне дійство відбувалося поза офіційною сценою. На площі перед будівлею облдержадміністрації сотні майстрів з різних районів Закарпаття демонстрували свої витвори та були готові навчити усіх охочих виготовленню та оздобленню традиційної писанки. На десятках локацій по периметру площі Народної відбувалися майстер-класи, де досвідчені майстри та їхні юні учні залучали гостей фестивалю до чарівного світу писанкарства.

Вразило й розмаїття технік, у яких були виконані писанки, серед яких дряпанки, мотанки, крапанки, крашанки, мереживні писанки, Великодні яйця, прикрашені стрічками, бісером, вишивкою, квітами, писанки у техніці бісероплетіння, витравлювання оцтом, орігамі, художнього розпису та інші.

У день відкриття фестивалю його відвідали кілька тисяч ужгородців та гостей обласного центру. Триватиме ж масштабна виставка до свята Великодня – 16 квітня.

zakarpatpost.net