Мукачівська міськрада привласнила 228 гектарів земель району?

За фактом неправомірного переходу земельної ділянки площею 228 гектарів та вартістю близько 186 мільйонів гривень до Мукачівської міської ради прокуратура розпочала кримінальне провадження, йдеться у повідомленні прес-служби прокуратури Закарпатської області, передає zakarpatpost.net.

У діях посадовців міськради та одного із комунальних підприємств прокуратура вбачає злочин, передбачений ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Наразі з’ясовано, що посадові особи Мукачівської міської ради за попередньою змовою із службовими особами ММКП «Міжнародний аеропорт Мукачево» у грудні 2015 року безпідставно сформували у державному земельному кадастрі земельну ділянку, як об’єкта цивільних прав, визначивши її межу на площі близько 228 га. Однак згадані землі є власністю територіальної громади села Павшино Мукачівського району, якій і спричинено тяжкі наслідки у вигляді незаконного безоплатного вибуття із комунальної власності села земельної ділянки вартістю майже 186 мільйони гривень.

У день відкриття фестивалю його відвідали кілька тисяч ужгородців та гостей обласного центру. Триватиме ж масштабна виставка до свята Великодня – 16 квітня.

zakarpatpost.net