У Великоберезнянській райлікарні недужим подарували освячені паски

Протоієрей Серафим Гичка відвідав лікарню, аби пастирським словом і підтримкою втішити хворих осіб та подарувати їм освячені паски.
У Світле свято Воскресіння Христового, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, клірик єпархії, настоятель каплиці на честь великомученика і цілителя Пантелеймона у Великому Березному, протоієрей Серафим Гичка відвідав Великоберезнянську районну лікарню, аби святкового дня пастирським словом і підтримкою втішити хворих осіб та подарувати їм освячені паски.

Єпархіальний інформаційний відділ попросив священнослужителя детальніше розповісти про проведену зустріч з недужими:

– Здається, що у велике свято Христового Воскресіння вся суєта цього світу немов завмирає на деякий час, щоб ненароком не порушити всю велич і чистоту цього торжества. Всі люди намагаються призупинити свої повсякденні справи і повернувшись у свої домівки з освяченими пасочками перебувають у великій радості. Навіть люди, для яких пасхальна служба є єдиною службою на якій вони бувають за весь рік, відчувають це. Кожен прагне зустріти це свято в колі сім’ї, рідних та друзів.

І навіть стіни лікарень, які зазвичай завжди сповнені шумом, пронизані болем, стражданнями та надіями на зцілення в ці святі дні затихають, немов боячись своїми проблемами порушити радість Воскресіння Христового. Зазвичай, хворі біжать туди, шукаючи лікарів, що можуть їм допомогти, але в ці дні всі намагаються докласти усіх зусиль, щоб повернутися звідти додому, немов розуміючи, де треба шукати справжнього «Лікаря», який перемігши смерть дарував усім нам життя вічне. І лікарня завмирає. Немов відпочиваючи перед новим ковтком повітря, перед новими ковтками людського болю.

Але, на жаль, завжди знайдуться ті, хто не має куди повертатися, або не має чим повернутися. Люди, яких хвороба змусила залишитися в стінах, які для них вже часто здаються рідними. Завжди є хворі, які залишаються в цій тиші і самотності. І їм особливо важко, знаючи, як весь світ в радості викрикує «Христос Воскрес!», в той час, коли вони прикуті до своїх ліжок.

Саме для того, щоб розрадити таких людей, з благословення Високопреосвященнішого Феодора, архієпископа Мукачівського і Ужгородського, в перший день після Пасхи, ми вирішили подарувати всім освячені пасочки, як головний символ Великодніх свят.

Отже, після звершення Божественної літургії в нашій капличці великомученика і цілителя Пантелеймона, що на території Великоберезнянської районної лікарні, ми запаслися пасочками, що були подаровані небайдужим благодійником і відправилися по палатах. В результаті до кожного хворого, що не зміг особисто побувати на освяченні, пасочка прийшла сама. Також перепало і лікарям, яким в ці дні випало служити Богу і людям на своїх робочих місцях.

Дай Бог, щоб через ці освячені пасочки до стомлених сердець людей дійшла і благодать Господня та нагадала їм, що життя вічне є, і воно очікує на кожну людину, яка знайде в своїй душі місце для Воскреслого Христа!, – підсумував прот. Серафим Гичка.

zakarpatpost.net