Скільки коштує в Ужгороді гарна клумба?

Квітень – пік садово-городньої роботи. Не виключення і прибирання квітників. Саме зараз час продумати дизайн прибудинкової території та підрахувати кошторис квіткового наряду наших подвір′їв.

zakarpatpost.net відвідав місцеві ринки та поцікавився у продавців, скільки цього року коштуватиме гарна клумба. У самому центрі Ужгорода утворився своєрідний квітковий базар. Тут можна придбати саджанці дерев, квітів, розсаду, родючий ґрунт і добрива. Більше сотні видів квітів для клумб і підвісних горщиків виростили на продаж у теплицях на Ужгородщині. Цінова ж політика майже скрізь однакова.

«Від 5 до 100 гривень. За опт – знижка!», – відповідають продавці. Маленькі квіточки чорнобривців, ротиків, петунії, гвоздики тощо коштують по 5-7 гривень за квітку. Однак при купівлі від 10 одиниць ви отримаєте знижку у 1-2 гривні. Крупніші кущики мають ціну 15-20 гривень.

Стільки ж, наприклад, коштують саджанці самшиту. А ось підвісні горщики герані, ромашок і фуксії вам обійдуться у 100 гривень, як і саджанці інжиру. За словами продавців, вони не можуть визначити, які рослини користуються найбільшим попитом. Кажуть, що беруть усе, і беруть багато.

«Ніхто не приходить за однією квіткою. Беруть по кілька десятків. Найбільший ажіотаж маємо у вихідні. Тут людей стільки, що немає як обійти», – розповідають продавці найбільшої квіткової локації на вулиці Фединця.

Тисячі рослинок, що чекають на новий дім, нині сусідять із джмілями, бджолами та горобцями, які оселилися на тимчасових галявинах. Продавці жартують, що птахи та комахи то бонуси до покупок.

Отож не гайте часу, а примножуйте красу, бо ж весна…

zakarpatpost.net