Чи спіймала закарпатська прокуратура «велику рибу»?

Сьогодні, 24 квітня, у прокуратурі Закарпатської області відбулася прес-конференція, присвячена проблемам протидії корупції, передає zakarpatpost.net.

Прокурор Закарпаття прокоментував дві гучні корупційні справи в області, а саме стосовно в.о. начальника ГУ Держгеокадастру у Закарпатській області та його заступника, які вимагали хабар у 20 тисяч доларів, та щодо першого заступника міського голови Ужгорода, депутата міськради та посередника за одержання хабара у 45 тисяч гривень.

Натомість, прокурор області Володимир Гаврилюк, якому 9 місяців тому генпрокурор доручив ловити серед закарпатських корупціонерів «велику рибу», наголосив, що спіймані на хабарі чиновники – то середній «улов», а великі викриття ще попереду.

Складностями у вдалій «риболовлі» Володимир Гаврилюк назвав специфіку самого Закарпаття, яке прокурор області порівняв із маленькою Сицилією.

У свою чергу, начальник відділу з питань запобігання та протидії адміністративним корупційним правопорушенням Генеральної прокуратури України Валентина Сеник порівняла корупцію з любов’ю, адже участь у корупційних діяннях беруть двоє – той, хто хабар бере, і той, хто пропонує. «Доки люди вважатимуть, що «подяка» лікарю – це традиція, а не корупція, боротися з цим злочином буде складно. Адже боротися з традицією досить важко…», – наголосила В. Сеник.

zakarpatpost.net