Закарпатських чиновників почали штрафувати за сміття

На жаль, поки що виявили не всіх сміттярів,але певні зрушення в цьому плані вже є. Зокрема, протягом останніх кількох днів Державна екологічна інспекція склала акти перевірки щодо керівництва Мукачівської та Свалявської райдержадміністрацій, акти перевірки з приписами щодо Воловецької та Іршавської райдержадміністрацій, а також адміністративний протокол із накладенням штрафу на Державне підприємство «Закарпатський облавтодор». Крім того, Держекоінспекція притягнула до адміністративної відповідальності ряд сільських голів у різних районах краю, повідомила zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

Так, на Тячівщині складено адмінпротокол із накладенням штрафу на голову Кричівської сільради та акт перевірки з приписом щодо Вонігівської сільради. У Мукачівському районі складено адмінпротокол на сільського голову Ракошина, а в Перечинському – акт перевірки й припис щодо Тур’є-Реметівської сільради. На Ужгородщині працівники Держекоінспекції склали акти перевірки з приписами щодо Тарнівецької та Руськокомарівської сільрад, а на Хустщині – щодо Липецько-Полянської сільради. У Міжгірському районі складені адміністративні протоколи на голів Негровецької та Колочавської сільрад, а також акти перевірки з приписами щодо Синевирської, Келечинської та Лозянської сільрад.

– Завдяки цим рейдам уже ліквідовані стихійні сміттєзвалища на околицях сіл, берегах річок та узбіччях доріг, – наголошує Геннадій Москаль, котрий ініціював перевірки Держекоінспекції в районах області. – Робота з очистки Закарпаття триватиме й далі, причому різними методами. Днями водники, рятувальники, лісівники та Хустська й Міжгірська РДА продовжать вичищати Вільшанське водосховище. А тих, хто засмічує гірські річки й потоки вище за течією, притягуватимуть до адміністративної відповідальності й нещадно штрафуватимуть.

zakarpatpost.net