Що робили поліцейські двох областей в Кам′яниці на Ужгородщині? ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 29 квітня, у с. Кам′яниця Ужгородського району поліцейські Донецької та Закарпатської областей провели турнір з міні-футболу, передає zakarpatpost.net.

Вболівали за команди заступник голови Національної поліції України, начальник ГУ НП в Донецькій області В′ячеслав Аброськін, начальник ГУ НП в Закарпатській області Роман Стефанишин, голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль та 60 дітей з Донеччини та Закарпаття. А Державний Гімн України спільно виконали оркестри двох обласних управлінь поліції.

На початку заходу донеччани передали Геннадію Москалю незвичний подарунок – соляну лампу з гравіюванням молитви «Отче наш».

Хоч матч був дружнім, але спортивні баталії вирували. Емоції, травмовані коліна і лікті, азарт – все по-справжньому. Рахунок відкрили господарі поля, і цей вдалий старт закарпатські поліцейські перетворили у переможний фініш. Рахунок матчу 6:5 на користь команди Закарпаття.

Не в останню чергу допомогли нашим футболістам юні вболівальники з Рахівщини. «Поки ми кричати зможем, Закарпаття переможе!» – вигукували дітлахи, підтримуючи свою команду. У перерві між таймами на запитання, за кого вболіває, Геннадій Москаль відповів «За переможців!». Мабуть, голова Закарпатської облдержадміністрації щось знав про ймовірний результат зустрічі.

У свою чергу, голкіпер донеччан начальник центрального відділу поліції м. Маріуполь полковник Микола Побойний після гри наголосив, що переможцями цього змагання є всі, не залежно від рахунку.

За результатами матчу було вручено відзнаки кращим гравцям обох команд, кращому голкіперу гри. Кубки учасникам та переможцям вручив Геннадій Москаль.

В′ячеслав Аброськін зазначив, що тепер донеччани чекають до себе у гості закарпатських колег. «У вас прекрасні гори, а ми вам покажемо наше Азовське море і доведемо, що не так вже у нас на Донеччині і страшно. Візит обов′язково має відбутися, адже попереду матч-відповідь», – наголосив він.

Додамо, що сьогоднішній захід є продовженням спільного проекту «Схід і Захід – разом!», який започаткували поліцейські заради порятунку дітей із зони бойових дій. Зараз на запрошення голови ОДА Геннадія Москаля до Закарпаття приїхали на відпочинок 30 дітей з Донеччини.

«Це діти, що мешкають у безпосередній близькості до лінії розмежування. Тривалий час їхні заняття у школі починаються і закінчують під звуки обстрілів з боку терористів. Такі візити для цих дітей є дуже важливими. Тут у вас на Закарпатті вони знайшли нових друзів і вкотре переконалися, що Україна єдина, а поділ на схід і захід є досить умовним», – зазначив очільник поліції Донецької області.

Після спортивного двобою всі повернулися до Ужгорода, де на площі Театральній виступили оркестри управлінь поліції Донецької та Закарпатської областей.

zakarpatpost.net