ТОП-5 місць в Ужгороді, які потрібно побачити туристам

У місті над Ужем усе ще триває сакуроманія, хоча дерева насправді вже відцвітають.

До обласного центру Закарпаття продовжують приїжджати гості  з різних куточків держави. Тож що можуть побачити туристи крім сакур, на що їм варто звернути увагу, де краще побувати, адже цікавих місць в Ужгороді більш ніж достатньо.

Пропонуємо читачам рейтинг від  zakarpatpost.net.

Скансен

Старе село, або Музей архітектури і побуту просто неба.

Це – дійсно  унікальне місце, духовний і культурний осередок.

Музей нараховує  7 садиб і 6 житлових будинків, церкву, дзвіницю, корчму, млин, школу, кузню, пасіку і колодязь. У кожне з цих приміщень можна увійти і ознайомитися з архітектурою, інтер’єром і зі зразками виробів народного мистецтва і побуту.

Ужгородський замок

Історичне  серце міста та всього Закарпаття. З ним пов’язано багато легенд. Наразі там квартирує краєзнавчий музей і можна побачити багато старовинних експонатів, навіть – одружитися.  У палаці нараховується понад 40 приміщень. Найбільший зал замку, так званий рицарський, що міститься на другому поверсі, було перетворено на внутрішню каплицю.

Міні-скульптури

Скільки їх у місті – знає точко лише туризмовзнавець Федір Шандор. Він надихає місцевого скульптора Михайла Колодка та рахує його витвори.

Утім кожна з маленьких пам’яток – це окрема історія Ужгорода, Закарпаття та навіть світу.

Міст кохання

Ним став найвідоміший в Ужгороді пішохідний міст. Його обвішано десятками залізних сердець та замочків. Закохані там не тільки блукають і цілуються, але й приходять на міст у день весілля, аби увічнити свою любов у металі.

Кажуть, що наречені, які залишили на мості кохання замок, живуть у шлюбі довго  і щасливо.

Туристи можуть легко знайти це чудове місце, адже знаходиться воно прямо у центрі Ужгорода.

Залізничний вокзал

Ще одне романтичне місце зустрічей і прощань. Асоціюється воно зі сльозами, усмішками та обіймами.

Але, крім того, це – один з найкращих вокзалів в України. Гарна архітектура і чудовий внутрішній дизайн роблять будівлю привабливою для гостей.

Отже, якщо Ви не встигли побачити цвітіння сакур, не впадайте у відчай і все одно їдьте в Закарпаття. Японські вишні ще цвітуть у гірських районах області, а в Ужгороді саме квітують магнолії,  бузок, каштани та 12 тисяч тюльпанів!

zakarpatpost.net