Хто привіз вогонь в Ужгород?

Сьогодні, 1 травня, в Ужгороді стартує ІІ міжнародний фестиваль вогняного мистецтва та шоу-програм «FIRE LIFE FEST», передає zakarpatpost.net.

Свято вогню до обласного центру Закарпаття привезли понад 100 артистів. Зокрема, шоу-номери продемонструють учасники з Дніпра, Харкова, Києва, Житомира, Запоріжжя, Львова, Херсону та Закарпаття, а також фаєрщики з кількох міст Білорусі, з Німеччини та Франції.

Окрім того, колектив з Нижнього Селища (Хустський район) буде давати майстер-класи з «безпечним вогнем» для дітей, розповіли zakarpatpost.net організатори заходу.

«Окрім географії фестивалю, росте й кількість учасників. Якщо минулого року до нас приїхали близько 70 артистів, то зараз їхня кількість перевищила сотню осіб», – зазначила організатор «FIRE LIFE FEST» Ірина Мартин.

Богдан Зубенко з Києва приїздить на ужгородський фестиваль другий рік поспіль. Хлопець працює програмістом, а вогонь – це захоплення для душі.

«Ужгород – чудове місто. Минулорічний фест був проведений на досить високому рівні і залишив приємний післясмак. Тому я вирішив приїхати сюди знову. Тим більше, що на Закарпаття з крутими програмами приїхали знайомі артисти. Я дуже хочу побачити їхні виступи…», – розповів хлопець.

Богдан полюбляє видихати вогонь і працювати з різним вогняним реквізитом. Так, учора він виступав з інструментом, який називається драгон-стаф. Це тростина, на кінцях якої міститься по п′ять фітілів. Її можна крутити, підкидати, катати по тілу, однак, за словами фаєрщика, даний реквізит є одним з найбільш безпечних, адже вогонь знаходиться відносно далеко.

Ще один учасник ужгородської вогняної феєрії – киянин Олександр Калюжний.

«Я вже п′ять років займюся вогняним жонглюванням, адже до цього лежить душа. А ще хочеться дарувати глядачам прекрасний бік вогню, щоб люди бачили той вогонь у душі, з яким ми виступаємо. Вогонь – це та стихія, з якою я вже домовився. Я трішки ще займаюся езотерикою, тому вмію налаштовуватися на вогонь. Він ніколи мені не шкодив. І якщо й траплялися опіки, то через мою неуважність…», – розповів zakarpatpost.net Олександр, який має свій юридично-бухгалтерський бізнес і зміг розгледіти комерційний бік вогняного мистецтва. Хлопець зазначив, що його невеличка команда фаєрщиків виступає на весіллях, корпоративах, фестивалях й інших заходах, і це приносить непоганий прибуток.

Аби описати магію вогню, яка надихнула тисячі людей по всьому світові на новий вид мистецтва, слова підібрати важко. Але зараз ми можемо це побачити на власні очі. Більше сотні артистів привезли в Ужгород вогонь у десятках його проявів. Це дійство заворожує і тримає у напрузі до останньої краплі гасу у фаєрщиків. Зумійте і ви побачити мистецтво у полум′ї!

zakarpatpost.net