Куди підуть півмільйона гривень від «оленів» на дорогах Закарпаття?

Протягом чотирьох місяців 2017 року на території, яку обслуговує Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево, рішенням судів 46 водіїв позбавили права керування транспортними засобами, повідомили zakarpatpost.net в УПП у містах Ужгород та Мукачево. Також на цих порушників накладено штрафів у 520 тисяч гривень.

Окрім того, патрульні зафіксували 335 адмінправопорушень за ст. 130 КУпАП (а це керування ТЗ напідпитку) та 306 адмінправопорушень за ст. 124 КУпАП, тобто порушення ПДР.

В УПП у містах Ужгорода та Мукачево зазначають, що в цілому у справах про адміністративні правопорушення винесено 4569 постанов на суму 1 мільйон 130 тисяч 804 гривні, 68% з яких вже сплачено.

Чи покращать такі економічні санкції стан наших доріг та ситуацію з дотриманням правопорядку, побачимо згодом. Наразі ж патрульні Ужгорода та Мукачева констатують коливання статистики у бік зменшення порушень на дорогах.

Цими днями на Закарпатті стартує Тиждень безпеки дорожнього руху, у рамках якого заплановано ряд превентивних заходів, флешмобів та інформаційних акцій. Вже сьогодні, 11 травня, патрульні поліцейські здавали кров, аби допомогти постраждалим внаслідок ДТП.

Будьте обережні на дорогах і поза ними! Пам′ятайте, що необачність та неуважність часом може коштувати життя!

zakarpatpost.net