Юні вокалісти Мукачева – серед переможців конкурсу словацької народної пісні «Золотий соловей»

У Середнянській дитячій школі мистецтв відбувся конкурс словацької народної пісні «Золотий соловей».

Метою конкурсу є виявлення та підтримка юних талантів, сприяння розвитку дитячої вокальної творчості, збереження словацьких народних традицій.

Цього року свято словацького пісенного фольклору зібрало рекордну кількість учасників (82), тому з особливою приємністю хочемо відзначити, що вихованці дитячих шкіл мистецтв міста на високому професійному рівні представили Мукачево.
Гран-прі конкурсу і максимальну кількість балів (10 з 10-ти можливих) у 1-й віковій категорії отримала учениця Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. С. Мартона Катерина Шпеник (клас викладача Інни Небесної). Також Гран-прі конкурсу і максимальну кількість балів у 2-й віковій категорії отримала Юліана Тороні з Мукачівської дитячої школи мистецтв №2 (клас викладача Галини Беци).

Перші місця за кількістю набраних балів отримали учениці Мукачівської дитячої школи мистецтв №2: у І-ій віковій категорії – Софія Семйон, у ІІ-ій віковій категорії – Марія Попович. Серед дуетів у ІІ-ій віковій категорії перше місце здобув дует у складі Катерини Немйо та Дар’ї Гузинець.
Дипломантами в цьому конкурсі стали учні Мукачівської дитячої школи мистецтв №1 ім. С. Мартона  Юліанна Кабацій, Каріна Багінська, Олександра Косицька та Анастасія Окс (викладачі: Інна Небесна та Світлана Хомин), повідомила zakarpatpost.net Мукачіаська міська рада.

Юні вокалісти – переможці конкурсу отримали дипломи і грамоти, а також цінні подарунки та пам’ятні сувеніри від організаторів конкурсу. Особливим подарунком для кожного стала статуетка у вигляді скрипкового ключа, на якому сидить соловейко, виготовлена спеціально для цього конкурсу руками дітей з фізичними вадами.

zakarpatpost.net