Порошенко підписав указ про блокування російських сайтів, серед яких Вконтакте та Однокласники

Під блокування потрапляють популярні соціальні мережі

Президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) від 28 квітня про розширення списку фізичних та юридичних осіб. Текст указу опублікований на сайті глави держави у вівторок, 16 травня.

Як зазначили в Адміністрації президента, в розширений список потрапили 1 228 фізичних та 468 юридичних осіб. Проти юросіб термін дії санкцій продовжений від року до трьох років, для фізичних осіб – на терміни один рік, три роки, п’ять років і безстроково, пише Погляд.

Зокрема, указ передбачає блокування доступу до соцмереж ВКонтакте і Одноклассники, а також до сайтів Mail.Ru Group і Яндекса (але сам пошуковик буде працювати).

Також санкції введені проти телеканалів РБК, “ТВ Центр”, ВГТРК, “НТВ Плюс” і “Звезда”, і антивірусних компаній “Лабораторія Касперського” і DrWeb. Інтернет-провайдерам наказано заблокувати доступ до цих інтернет-ресурсів. Поки всі перераховані вище сайти, які потрапляють під заборону, працюють.

Разом з тим, згідно з документом, такими, що втратили чинність, визнаються кілька попередніх указів президента, що стосуються санкцій.

Сьогоднішній указ набуває чинності з дня його опублікування, контроль за його виконанням покладено на секретаря РНБО Олександра Турчинова.

zakarpatpost.net