Усього 2 відсотки ужгородців пересуваються велосипедами і майже 30 – пішки

Рейтинг складено за результатами Третього всеукраїнського опитування, муніципального проведеного соціологічною групою “Рейтинг”.

Під час дослідження перевіряли, наскільки задоволеними є українці якістю сфер та послуг.

Отже, згідно з дослідженням, майже найчастіше з усіх мешканців обласних центрів долають відстані наші земляки пішки. Власними ногами пересуваються 29 відсотків краян. Більше – тільки у Сєверодонецьку – 30 відсотків.

У той же час сказати, що Ужгород – місто велосипедистів не можна. Якщо в Івано-Франківському та Рівному катаються на залізних конях по 10 відсотків містян, то в нас – тільки 2.

Власними автомобілями пересуваються 12 відсотків ужгородців, тоді як у Хмельницькому – 22, а в Сумах та Полтаві тільки 8.

Громадським транспортом користуються 60 відсотків мешканців обласного центру Закарпаття. Це – середній показник. Скажімо, у Запоріжжі він складає 80, у Миколаєві – 79, у Києві та Запоріжжі – 78, а в Сєверодонецьку – 30 відсотків.

Опитування проводилося в 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєверодонецьк на Донбасі.

Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів.

zakarpatpost.net