Як француз полюбив закарпатську природу і створив авторський сир

На Закарпаття француз Орест Дель Соль приїхав у далекому 1992 році, згодом одружився і в хустському селі Нижнє Селище організував м’ясо-молочну еко-ферму «Зелений гай».

На батьківщині Орест Дель Соль працював сомельє в ресторані і метрдотелем двох прем’єр-міністрів. Через деякий час приєднався до кооперативу «Лонго май», члени якого займаються сільським господарством. Переїхавши в Україну, відкрив з однодумцями сироварню, згодом створив свою еко-ферму. На сьогоднішній день його продукція розходиться по всій Україні.

«Я давно хотів бути фермером, з самого дитинства», – каже Орест. Дружина Йолана підтримує чоловіка: «Я дуже люблю жити на природі і працювати з худобою, землею і з натуральними продуктами які можна виростити на нашій землі».

Ферма Ореста Дель Соля належить кооперативу «Лонго май», пише Gazeta UA. Господарства мережі кооперативів існують в Австрії, Швеції, Німеччини та на Коста-Ріці. Під егідою «Лонго Май» була створена і сироварня, де виробляють сири за швейцарською рецептурою. Інвестиції для відкриття як ферми, так і сироварні надавав кооператив.

zakarpatpost.net