Чи ремонтуватимуть на Закарпатті дороги за гроші Януковича

Кабінет міністрів вважає за доцільне направити 1,5 млрд доларів, отриманих колишніми високопоставленими чиновниками і конфіскованих на користь держави, на зміцнення обороноздатності та інфраструктури.
Про це сказав прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час «години запитань до уряду» у Верховній Раді.

«Як ми знаємо, розподіл цих коштів буде відбуватися за рішенням Верховної Ради за пропозицією Кабміну. Ми хочемо провести консультації з коаліцією для того, щоб визначити, в яких напрямках ці кошти можемо використовувати. Моє переконання – це питання оборони, інфраструктура – освіта, медична, посилення будівництва доріг або інших об’єктів », – сказав Володимир Гройсман.

Раніше президент Петро Порошенко заявив, що конфісковані у Януковича і його оточення гроші, повинні піти на посилення боєздатності української армії і соціальний захист.

Нагадаємо, що в кінці квітня суд останньої інстанції дозволив таки перерахувати до держбюджету українські активи втікачів колишніх високопоставлених чиновників.

Тим часом, член фракції «Блок Петра Порошенка» Валерій Пацкан звернувся до Володимира Гройсмана з офіційним зверненням про необхідність термінового проведення ремонту доріг в Закарпатті.

«Питання, яке хвилює всіх нас, як жителів області, так і українських та іноземних туристів, вже багато років, все ще далеке від вирішення. Після введення безвізового режиму з країнами ЄС та очікуваного приросту туристів, які їхатимуть за кордон, питання постане ще гостріше », – упевнений парламентарій, повідомляють  ФАКТИ.

За його словами, особливе навантаження, ляже на дороги Закарпатської прикордонної області.

«Завдяки своєму розташуванню, історії і природним умовам, Закарпаття має важливе стратегічне і туристичне значення для нашої країни… Закарпатська область межує з чотирма країнами Європейського Союзу, тому мати належну якість доріг важливо як з точки зору забезпечення безпеки інтенсивного руху, так і створення розвиненої інфраструктури для залучення інвестицій в нашу країну », – заявив Валерій Пацкан.

За словами народного депутата, за попередніми підрахунками Служби автомобільних доріг Закарпатської області, якісний ремонт трас в цьому регіоні обійдеться приблизно в мільярд гривень.

zakarpatpost.net