Директор Ужгородського коньячного заводу заволодів банком

Володимир Гісем отримав контроль над “Комерційним інвестиційним банком” (КомІнвестБанк).

Антимонопольний комітет України (АМКУ) дозволив директору Ужгородського коньячного заводу Володимиру Гісему оформити контроль над Комерційним інвестиційним банком (Ужгород Закарпатської обл.).

Згідно з повідомленням ubr.ua, компанії ТОВ “Плодоовоч-УЖ” (Ужгород) надано дозвіл сконцентрувати більше 25% акцій, ТОВ “Латуж” (Мукачево) – понад 50% акцій. Крім того, двом фізособам надано дозвіл придбати контроль над ПАТ “Комерційний інвестиційний банк”.

За даними Національного банку України (НБУ), за станом на 1 січня 2017 року основними власниками банку були: орендне товариство “Ужгородський коньячний завод”, що володіло  84,124% акцій, його керівник Гісем (15,876%) і Надія Білинець (0,318%).

У свою чергу в Єдиному державному реєстрі фізичних і юридичних осіб вказується, що АТ “Ужгородський коньячний завод” в даний час знаходиться в стані припинення діяльності.

Крім того, повідомляється, що Гісем є кінцевим бенефіціарієм ТОВ “Плодоовоч-УЖ” і ТОВ “Латуж”.

Раніше, 27 жовтня 2015 року НБУ визнав Гісема і його сина Мирослава Гісема власниками КомІнвестБанк з часткою 100%.

Довідка. КомІнвестБанк на 1 квітня 2017 року за розміром загальних активів (1,185 млрд грн) займав 50-е місце серед 90 українських банків.