Москаль: машину-двійника закарпатських нардепів Балог у Києві затримала поліція. ФОТО. ВІДЕО

Голова Закарпатської ОДА на своєму персональному сайті оприлюднив фото- і відеоматеріали про затримання столичною поліцією представницького позашляховика «Land Rover» моделі «Range Rover», яким, за словами Геннадія Москаля, користуються нардепи Віктор і Павло Балоги, передає zakarpatpost.net.

Інцидент стався учора, 23 травня, у центрі Києва на Печерську, недалеко від готелю «Національний» і Верховної Ради України. Там поліція затримала позашляховик із номерними знаками АО 2255 ВН. Автомобіль 2013 року випуску з допомогою евакуатора доставлений на штрафмайданчик.

«Поліцейські затримали позашляховик, оскільки з’ясували, що під таким же номером із закарпатською реєстрацією АО 2255 ВН їздить машина-двійник. А найцікавіше те, що машиною користуються рідні брати нардепи Балоги – старший Віктор і молодший Павло. За гарячими слідами ми з’ясували, що машина вперше була зареєстрована 6.11.2013 р. за ТОВ «Закарпатська продовольча група», власником якої є родина Віктора Балоги (це ТОВ володіє, зокрема, закарпатськими супермаркетами «Барва»). Тоді позашляховик отримав номерні знаки АО 2222 ВЕ. Через чотири місяці, 11.03.2014 р., власник змінив номер на машині на інший, теперішній: АО 2255 ВН. А минулого року, 16.03.2016 р., ТОВ «Закарпатська продовольча група» продала автомобіль іншому ТОВ – «Закарпатська продовольча компанія», яка так само належить родині Віктора Балоги, а точніше – дружині Павла Балоги Віталії Балозі. Обидві компанії зареєстровані за однією адресою по вул. Пряшівській-бічній у Мукачеві. Смисл міняти номери на автомобілі в 2014 р. й «продавати» його з однієї компанії на іншу не відомий, та цей не суттєво. Суттєво те, що під такими ж номерами їздить машина-двійник, яка або вкрадена і має перебитий номер кузова, або завезена із закордону й не розмитнена», – заявляє Геннадій Москаль.

Наразі усі деталі афери з’ясовують правоохоронці. Відкрито кримінальне провадження.

 

zakarpatpost.net