Як мукачівці реагують на перейменування міста

Свою версію оприлюднила у соцмережі Фейсбук Наталія Зотова.

“Мене забанив народний депутат України Андрій Денисенко 🙂 Тепер я, як віднесена вітром, лиш забанена депутатом. А все через безневинний коментар під його дописом, який протримався там, як і я, три секунди:

«Пропоную вам змінити своє прізвище з російського на український манер: ДенисенкЕ. А також негайно ініціювати зміни до назв інших міст та сіл України на «-во», бо то «всьо сєпарські проіскі»: смт.Чинадійово, Жуково, Завидово, Зняцьово, Червеньово, Клячаново, Старе Давидково, Лалово, Лохово, Макарьово, Барбово, Нове Давидково, Пістрялово, Грабово, Кайданово, Баркасово, Станово, Страбичово. А ще до купи: Кольчино, Жнятино, Кузьмино, Дубино, Косино, Павшино, Ракошино 🙂))) П.С. Це все села Мукачівського району. Удачі в починаннях )))).

І так, нас 100 тисяч в Мукачеві. Усіх не забаните. )” – написала пані Наталія.

Серед коментарів до допису теж багато кумедних.

Зокрема, Міша Стан зазначив: “Якщо вже пішла така “ДЕКОМУнізація”, то пропоную перейменувати село УГЛЯ Тячівський район Закарпаття у село ВУГІЛЛЯ! “.

“Треба для баланса Ужгород в Ужмісто чи Вужмісто перейменувати )))”, – пише Shoni Shon.

Відреагував на перейменування й міський голова Мукачева Андрій Балога.

“Нарешті! Відтепер наше рідне місто має офіційну назву не Мукачеве, а Мукачево.

Це, звісно, дрібничка, але повірте, – дуже важлива для щоденного якісного розвитку всього міста.

Усіх вітаю з остаточним перейменуванням, а насправді з офіційним наданням Мукачеву його справжньої назви! Символічно, що це рішення парламент ухвалив у дні міста Мукачева:)” – заявив він.

До речі, серед закарпатців назва Мукачеве ніколи й не вживалася.

zakarpatpost.net