У Мукачеві встановили меморіальну дошку Героям

Сьогодні, 26 травня, у Мукачівській спеціалізованій школі І-ІІІ ст. №4, за участі рідних та близьких, бойових побратимів, учнів та педагогічного колективу, керівництва міста та духовенства, відбулося урочисте відкриття та освячення меморіальної дошки Роберту Кісу та Вільгельму Штолцелю, які загинули захищаючи свободу та територіальну цілісність України.

Директор СШ І-ІІІ ст. №4 Віталій Якимчук, заступник міськго голови Мукачева, керуючий справами Олександр Галай, депутат Закарпатської обласної ради Золтан Ленд’єл, підполковник Сергій Соколовський, висловили теплі слова вдячності на адресу батьків Роберта Кіса та Вільгельма Штолцеля, які виховали синів-патріотів, вірних захисників Вітчизни, якими пишається школа та місто, бойові побратими.
З хвилюванням слухали присутні розповіді про Роберта та Вільгельма, з якими виступили найрідніші для них люди – дружина Роберта Кіса Андріана Кіс та мати Вільгельма, Наталія Штолцель.

Сумні пісні та вірші у виконанні учнів школи додавали урочистого смутку до події, яка відбувалася цього дня у місті над Латорицею, спонукаючи кожного із присутніх задуматися над подвигом молодих мукачівців, які у розквіті сил пішли із життя на війні, яку нав’язав нашому народу підступний та кровожерливий ворог, повідомив zakarpatpost.net відділ інформаційно-аналітичних комплексів виконавчого комітету Мукачівської міської ради.

zakarpatpost.net