Як закарпатці «королеву вітамінів» у сусідні області возять продавати

Анна Коваль із Берегівського району вирощує полуницю вже 30 років. Каже, що живе ціле літо з грошей, зароблених за рахунок її реалізації.

Продає і в Чернівецькій, і в Івано-Франківській областях.

«У нас своєї досить, конкуренція велика. Аби збути ягоди, треба кудись їхати,- зізнається zakarpatpost.net жінка. – Часом торгую в Ужгороді, Мукачеві, рідному Берегові,  але найчастіше – у Львові.

Продає свої дари городу хазяйка і по 25, і по 45 гривень, залежно від сорту.

На запитання, чому «Корону» охрестила «Бомбою», таємниче усміхається.

«Бо смак у неї бомбезний», – каже.

І справді, ягоди солодкі, як мед, приємно пахнуть і всі червоні.

Везе продукцію до інших міст берегівчанка у спеціальних контейнерах. 63-річна закарпатка зізнається, що важче не виростити ягоди, а продати їх.

«Часто полуниця псується, тоді або викидати її доводиться, або варити з неї горілку. Чомусь поки що купують її не дуже активно. За день вдається збути 15-20, максимум 30 кілограмів. Одна людина може купити щонайбільше три кілограми, найменше – п’ять-шість ягідок. Є й такі, хто надегустується і нічого не придбає», – наголошує Анна Коваль.

Утім сезон полуниці короткий, а вона містить дуже багато корисних речовин. Тож,незважаючи на те, що із-за холодної весни дозріли ягоди пізніше, ніж зазвичай, потрібно поквапитись, аби встигнути досхочу поласувати «королевою вітамінів».

zakarpatpost.net