Як наші краяни ставляться до сезонних робіт – опитування

Українці неоднозначно ставляться до сезонних робіт. Одні вважають, що це гарна можливість отримати досвід, більше заробити. Інші переконані, що така робота пов’язана з ненормованим робочим графіком. Є імовірність натрапити на непорядного працедавця.

Про це йдеться в дослідженні міжнародного кадрового порталу hh.ua.

“Кожен третій вважає сезонне працевлаштування гарною можливістю заробити більше грошей. 39% українців ставляться до сезонних робіт, як до хорошого шансу для тих, хто поки не має постійного місця роботи”, – кажуть експерти кадрового порталу.

Найчастіше сезонні вакансії пропонують у сфері гостинності (готелі, ресторани, туристичні бази відпочинку) та аграрному секторі.

Серед переваг сезонних робіт називають спілкуватися з новими людьми, можливість напрацьовувати корисні контакти, отримати нові знання і досвід. Недоліки сезонної роботи – ненормований робочий графік та невеликі заробітки.

“49% опитаних вважають, що сезонний вид працевлаштування не підходить для “білих комірців”. Бо, як правило, передбачає некваліфіковану роботу. Кожен третій українець побоюється, що більшість роботодавців у цій сфері є непорядними”, – йдеться в дослідженні.

12% українців взагалі проти сезонних робіт, бо не хочуть займатися некваліфікованою працею.

zakarpatpost.net