На скільки зростуть черги на кордоні з ЄС після безвізу?

11 червня українці зможуть подорожувати до держав-учасниць Шенгенської угоди без необхідності отримання в′їзної візи держави призначення. Окрім очевидних плюсів ця подія матиме й деякі негативні наслідки та супроводжуватиметься незручностями на кордоні з країнами ЄС, передає zakarpatpost.net.

Так, за словами начальника Чопського прикордонного загону Сергія Білявця, попередній моніторинг ДПСУ прогнозує збільшення пасажиротранспортного потоку у пунктах пропуску на 30%. Наразі лише у межах Чопського загону КПП за добу пропускають 15 тисяч осіб та 5 тисяч транспортних засобів. Часом таке навантаження припадає тільки на один пункт пропуску.

Відтак очевидно, що черг не уникнути. Тому з людьми, яким доведеться чекати на кордоні, працюватимуть волонтери, зокрема й з числа студентів, які інформуватимуть та допомагатимуть людям.

На запитання журналіста zakarpatpost.net, через що громадянина України можуть не випустити з країни та, відповідно, не впустити до ЄС, прикордонники зазначили, що це може статися через проблеми з правоохоронними органами або ж через заборону певної країни на в′їзд особи на свою території. Такі дані містяться у базі Інтерполу, яку задіюють для перевірки даних про громадянина.

zakarpatpost.net бажає своїм читачам отримувати лише позитивні враження від можливостей, які надасть українцям безвізовий режим з ЄС.

zakarpatpost.net