Чому закарпатські жінки частіше за чоловіків б’ють дітей?

Виявляється, більш схильними до насилля над повнолітніми є ті, хто природою покликаний їх приводити на світ та оберігати.

Під час опитування, проведеного нещодавно у одній із соціальних мереж, з’ясувалося, що 67 відсотків мешканців області за провину карають дітей фізично, 22 відсотки – морально «перевиховують», 8 відсотків – ніяк не реагують і тільки 3 відсотки намагаються спокійно поговорити і спільно знайти причину непорозуміння.

Щодо покарань, то, як не дивно, найчастіше б’ють синів і доньок саме матері, таким чином примушуючи своє чадо боятись від дорослих. Жінки при цьому не думають над тим, що стосунки з дітьми треба будувати не на основі залякувань, а на принципах любові та поваги. Та й навіть ті матусі, які надають перевагу словесним «атакам» часто власними необміркованими діями занижують своїм наступникам самооцінку, психологічно просто «розчавлюють» молоду, ще не сформовану особистість. Найчастіше наболілі проблеми діти озвучують у віртуальних спільнотах, де можна публікувати повідомлення анонімно.

-Я взяла без дозволу  мамину каблучку, хотіла похвалитись перед подругами, увечері планувала її повернути, поставити на місце у скриньку. Проте не встигла.  Мати помітила і так мене била, що тепер усі руки й ноги в синцях. Після того вона ще годину кричала, усіляко принижуючи мене, порівнюючи з іншими, ідеальними, на її думку, дівчатами. Як її вибачити, як далі жити у своїй сім’ї? Хоч би вже школу закінчила і влаштувалась десь на роботу, зняла квартиру. А так – іще два роки потрібно терпіти ці знущання, – написала одна з дівчат.

Прикро, та більшості дітей у реальному житті навіть немає з ким поговорити про подібні труднощі: перед друзями відкривати душу ганьба, вчителі – занадто недоступні, а у родинному колі порозуміння немає…

zakarpatpost.net