Чому на Закарпатті черешні й полуниця зрівнялися у вартості?

Кілограм домашньої полуниці на ринках області можна придбати за 30 гривень. Стільки ж коштує літрова баночка черешень. На питання, чому так – продавці тільки знизують плечима.

Дивно, адже, аби зібрати урожай ягід,  треба добре потрудитися, бо ж рослини потребують і підживлення, і пересадки, і підкопування, і поливу… У той же час, аби зірвати з дерева черешні, великих клопотів не потрібно.

Черешні ужгородці купують не дуже активно, переважно беруть півлітра.

-Дитина захотіла, бо вперше бачить ранні овочі на прилавку. Вигідніше купувати полуницю, – запевняє молода мама Марія Токач.

Продавчині ж, переважно мешканки Берегівщини, крам нахвалюють і вчать покупців, як боротися з нітратами, якщо якості овочів вони не довірять.

-Черешні в мене екологічно чисті, однак багато хто побоюється купувати їх дітям. Тому раджу всім замочити овочі на 15-20 хвилин у трохи підсоленій холодній воді, – рекомендує пані Еріка.

-Якщо потримати будь-яку продукцію садів та городів у воді з кількома краплями гранатового соку або зі щіпкою лимонної кислоти, їх можна абсолютно безпечно споживати у їжу, – ділиться секретами інша крамарка пані Ольга.

На жаль, сезон полуниці скоро закінчується, а от черешні ще не плодоносять, тож  як переконують продавці, незабаром їхня вартість суттєво знизиться.

zakarpatpost.net