«Легендарна» ужгородська ливневка, яка не боїться дощу. ФОТОФАКТ

В Ужгороді на вулиці Легоцького між будинком №68 та «славнозвісним» магазином «1001 пляшка» знаходиться унікальний інженерний об′єкт – ливневка, до якої за будь-якої негоди не дістає вода, повідомляє zakarpatpost.net.

Ливневку на Легоцького вже неодноразово знімали журналісти, але чомусь вона не викликає цікавості серед міських комунальників. Щоразу, коли вулицю заливає дощем, навколо ливневки утворюється навіть не калюжа, а озеро. А конструкція, яка мала б прибрати воду з пішохідної і проїжджої частини, виситься над водою.

Чи то такий задум був, аби ливневка не контактувала з водою. Чи, може, вона виконує функцію якогось мірила, яким вимірюють рівень опадів… Але навіть за найпотужнішої зливи, вода не дістається отворів, аби зійти з дороги.

Раніше такий стан речей у місцевого населення викликав обурення, а зараз – переважно посмішку. А комунальники, що періодично збирають там сміття, кажуть, що калюжа-озеро їм навіть на руку, бо меншу площу доводиться прибирати.

І якщо біля двох сусідніх будинків замість розбитого асфальту та бетонних плит вже з′явилися рівні дороги та новенька бруківка, то будинок №68 це щастя обходить стороною. Можливо, то все «легендарна» ливневка, немов талісман, «охороняє» будинок від принад цивілізації.

zakarpatpost.net