Суд поставив крапку у справі щодо резонансної стрілянини в Мукачеві 2015 року

Сьогодні, 26 червня, колегія суддів Мукачівського міськрайонного суду вийшла з нарадчої кімнати та оголосила вирок обвинуваченим Бурчі Володимиру, Деяку Сергію, Мунчаку Роману та Горбенку Родіону, яких звинувачують по справі щодо стрілянини у Мукачеві 11 липня 2015 року. Про це йдеться у повідомленні прес-служби судової інстанції, передає zakarpatpost.net.

Таким чином, суд визнав невинуватими та виправдав всіх обвинувачених в бандитизмі, а також в окремих злочинах у резонансних подіях, які мали місце в Мукачеві 11 липня 2015 року. Водночас чотирьох бійців Правого Сектору визнали винними за чотирма статтями Кримінального кодексу України. І за сукупністю злочинів усі четверо отримали покарання у вигляді 3 років і 9 місяців позбавлення волі.

Однак, згідно «Закону Савченко», до в′язниці фігуранти справи все ж не потраплять, адже термін їхнього попереднього ув′язнення перевищує строк покарання. Відтак вже сьогодні близько сотні осіб, які приїхали підтримати бранців, зустрічали правосекторівців на волі.

Вирок зачитували близько семи годин. А сама справа розтяглася у часі на майже два роки.

zakarpatpost.net