Якою буде в Закарпатті погода цього тижня, і хто з ґаздинь ще сіятиме огірки

Із понеділка в області хоч і буде тепло, але місцями дощитиме, пройдуть грози.

В Ужгороді температура повітря становитиме 26-30 градусів тепла. Гроза в понеділок та четвер, у суботу-неділю – дощ, а в середу та п’ятницю буде сонячно. У Мукачеві – 23-28 градусів, у понеділок, середу та четвер – гроза, у вівторок сонячно, а на вихідні дощитиме.

У Хусті – 24-29 із позначкою плюс. У понеділок та четвер гроза, у вівторок сонячно, у середу та п’ятницю хмарно, а в суботу та неділю дощитиме.

У Берегові та Виноградові – так само, лише температура підніметься до 31 тепла.

У Міжгір’ї – 19-26, грози у понеділок, череду та четвер, у вівторок сонячно, а у п’ятницю, суботу та неділю – опади.

У Сваляві- 22-27 тепла, у понеділок і четвер – гроза, у вівторок сонячно, у середу хмарно, а з п’ятниці по неділю – дощі.

У Тячеві до 30 тепла, у понеділок, вівторок і четвер – грози, у середу і п’ятницю хмарно, а в суботу-неділю – дощ.

У  Рахові – 17-26 градусів, у понеділок, вівторок і середу будуть грози, середу – хмарно, а з п’ятниці по неділю – опади.

Сьогодні вшановується пам’ять мучениці Акеліни (Килини). У народі цей день називали: Килина гречана (в цей час сіють гречку), Килина – криві огірки (у цей час ще можна сіяти огірки, але красивими вони вже не будуть). З Килини лютують мошкара, комарі, ґедзі, мухи. «Мошкара товчеться колами – на гарну погоду». Наші предки увечері 26 червня спостерігали за місяцем: якщо вона у білому колі, то буде дощ. У цей час зацвітає барбарис.

zakarpatpost.net