Чому на Закарпатті, яке Бог нагородив унікальною природою, купатися можна лише в шести водоймах?

Літо у розпалі… і теплі дні хочеться використати з максимальною користю для організму усім. Тож де можуть відпочити краяни у межах області, не витрачаючи при цьому фантастичних коштів?

Цікаво, що за інформацією Держпродпотребслужби загалом в Україні з 320 пляжів на річках і озерах і близько 200 на узбережжі Чорного та Азовського морів придатними для відпочинку лише 50%.

А що з  іншими? Вони не підготовлені, занедбані, закинуті…

Що ж маємо в Закарпатті, краї з унікальною природою, мінеральними та термальними джерелами, чистими річками та свіжим повітрям?

Виявляється, у нас повна катастрофа у цьому плані!

Готовими до купального сезону є всього лише шість пляжів: у смт. Солотвино, Солені озера; с. Теребля, Едем; с. Шаян, Силоамська купальня; м. Виноградів, Чорна гора; с.Дідово, Бумеранг; с. Береги, Берегкочік.

Комісія, що обстежувала водойми звертала увагу на наявність джерел водопостачання (питні фонтанчики, або інші пристосування), вбиралень, кабінок для переодягання, пунктів надання медичної допомоги, облаштування території тощо.

Але ж скільки рік на Срібній Землі! Скільки озер!

І як можна те, чим природа нагородила нас, не використовувати за призначенням???

Чому на Тисі, яка є головною водяною артерією краю не працює офіційно жоден пляж?

В Ужгороді, хоч місце під пляж і є, і там є якась хоч і не надто приваблива, але вбиральня, але можна тільки засмагати… щоправда, поруч із купами сміття.

Купатися ж в Ужі заборонено.

У Мукачеві на Латориці – також. У Хусті, який омивають дві ріки – Ріка й Тиса, також фактично людям доводиться відпочивати дикунами.

Правда,там волонтери облаштували зони відпочинку, встановили столи, лавиці, переодягальні кабінки.

Але ж це мала робити влада…

Практично в кожному куточку області водойми є, тому дуже дивно, чому з купанням на Закарпатті така незрозуміла ситуація.

Ми дуже хочемо привабити у наш край туристів, про це говорять політики чи не під час кожного виступу.

А що робиться задля того, аби вони приїхали? Чим готові їх у нас зустріти? Хлібом-сіллю? Але цього явно замало!

Адже навіть пляжів для них ніхто не створив.

Чому, наприклад, Вільшаське водосховище, яке в народі ще називають Закарпатським морем і яке є надзвичайно живописним, не перетворити на одну  з атракцій для місцевих мешканців та для гостей?

І таких місцин у нашому краї дуже багато…

Але вони здебільшого оточені купами сміття і зовсім не приваблюють, а скоріше відлякують людей.

Тим часом оплатити дозвілля у приватних комплексах по кишенях не всім… виходить, що відпочинок дикарями – єдина альтернатива для наших земляків.

zakarpatpost.net