У замку Сент Міклош розпочався фестиваль. Над композиціями працювали 60 дизайнерів, завезли більше 30 тисяч троянд

Сьогодні на Мукачівщині стартував найромантичніший в Україні фестиваль квітів. Проводиться він уже вдруге.

Підготовка тривала декілька днів і була дуже ретельною.

Трояндами там нині пахнуть і зали, і подвір’я. Вишуканими виробами прикрашено не лише старовинну цитадель, але й усе довкола, починаючи з брами.

Щоправда, квіткові аромати лише тимчасові. Усюди багато гостей.

Знайомимося з майстринями. «Ми з Києва, а наша колегиня зі Львова. Презентуємо трояндовий килим»,- каже одна з них.

Загалом до підготовки квіткових композицій залучено більше шести десятків дизайнерів із різних куточків України та навіть із-за кордону, а троянд завезено більше 30 тисяч.

Серед рослинних виробів найбільше сердечок… адже саме свято кохання і кличе до замку таку масу гостей… саме дух романтики витає в повітрі і звідусіль лунають історії про любов.

І не лише з вуст екскурсоводів. Про найсвітліші почуття нагадують портрети та скульптурка  Ілони Зріні та Імре Текелі. Саме ця пара є символом Чинадіївського замку. Тут вони таємно зустрічалися…

А сам фест дійсно дуже масштабний. Започаткували його  Асоціація Українських флористів спільно з орендарем замку Йосипом Бартошем.

Як наголосила представник Асоціації та координатор фестивалю Вікторія Соловей, у програмі збережено майже всі пункти з минулого року.

“Щодо новинок, то ми додали лише кілька деталей, – зізналася пані Христина. – Вирішили відкрити підвали замку і встановити там інсталяції з факелами, а ще – відтворити весільну церемонію, прикрасити трояндами спальню Ілони Зріні. Буде також лунати класична музика зі сцени».

Під час заходу відбуватимуться і різні майстер-класи із флористики, працюватиме ярмарок хендмейду, буде шоу флористів. Крім того, 2 липня проходитимуть літературні читання за участі відомого письменника Юрія Андруховича.

 

zakarpatpost.net