Про Синевир зняли перший український фільм жахів. ВІДЕО

Песиголовці “Синевир” у фільмі жахів

Відгадайте з першого разу, про що оповідає перший український фільм жахів (мається на увазі знятий у форматі 3D)? Захоплююча кінострічка за мотивами середньовічних міфів і легенди під однойменною назвою “Синевир” представили широкому загалу Олександр і В’ячеслав Альошечкіни в 2014 році. У центрі картини вабить містичністю і красою головне озеро Карпат і… песиголовець (він же “йєті”, “снігова людина” – в інших інтерпретаціях), як одна з центральних містичних іпостасей пралісів.

Песиголовці – істоти з тілом людини і головою собаки зустрічаються в культурі різних народів, в тому числі і в міфах і легендах Карпат. Продюсер фільму “Синевир” Володимир Хорунжий зізнався в одному з інтерв’ю, що образ песиголовця для фільму практично змалювали: «Сам факт існування такого монстра з тілом велетня і мордою собаки підтверджують багато історичних документів, є стародавні малюнки, фрески. А ще я вважаю, що“снігові люди” – це побратими песиголовця, просто якась інша гілка розвитку…».

Український фільм жахів “Синевир” вніс істотний внесок в популяризацію загадковості і містичності карпатського озера, яке, треба сказати, ніколи не скаржилося на її відсутність. Оточене з усіх боків мальовничими і багатовіковими хвойними лісами, Синевир привертає до себе туристів з багатьох країн незалежно від сезону і пори року.

zakarpatpost.net