Чому Москаль хоче розпустити Мукачівську міськраду?

За інформацією пре-служби ОДА, Мукачівська міська влада продовжує демонструвати цинічну зневагу до національних героїв, які поклали життя за Україну.

Рішення Мукачівської міськради про перейменування вулиць від 6 липня прийняте з грубими порушеннями законодавства й буде оскаржене в судовому порядку. Облдержадміністрація вже підготувала адміністративний позов.

– Розпорядження голови ОДА обов’язкове до виконання по всій території області й може бути скасоване тільки Президентом України або Окружним адміністративним судом, – заявляє Геннадій Москаль. – Тому перейменування вулиць у рамках декомунізації залишається в силі. В Мукачеві й далі офіційно є вулиці Героїв України Романа Шухевича й Степана Бандери, які внесені в Єдині інформаційні системи України. А тій цинічній зневазі, яку Мукачівська мерія постійно демонструє відносно національних героїв, котрі поклали життя за Україну, дадуть оцінку і прості громадяни по всій Україні, і суд.

У Комітеті з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства Верховної Ради України вже є матеріали про розпуск Мукачівської міськради за невиконання рішення суду (у зв’язку з відмовою фінансувати заклади профтехосвіти в 2016 році). Регулярними ігноруваннями й порушеннями законів Мукачівська міськрада знову відкриває пряму дорогу до дострокового припинення повноважень.