Американський шпигун в Україні не зміг підкорити серце закарпатки

Колишній шпигун, американець італійського походження Луіджі Скіаво вже понад чотири роки живе у Львові. В Україну приїхав за коханням.

На візитці чоловіка, де зображено мініатюру карти України, – набір непоєднуваних професій: кардіолог, фізіолог, програміст, вчитель англійської, – повідомляє gazeta.ua.

“Я народився давним-давно у маленькому селі Чіленто на Півдні Італії. Мені було три, коли туди увійшли німці. У 13 років емігрував до своєї тітки в Нью-Йорк. Згодом вступив до Військово-повітряних сил США – вивчав іноземні мови у закордонних службах Вашингтону. Досі розмовляю індонезійською. Трохи був фотожурналістом в Лос-Анджелесі, але багато заробляв як ІТ-спеціаліст. В середині 60-х мене занесло на Філіппіни: уряд США був стурбований тим, що Індонезія переходила в комунізм. Тож мене послали туди як військового шпигуна. Стежив за ними по радіо”. – розповідає Луіджі Скіаво.

Працював на аерокосмічну компанію в Гонконгу. У солідному віці поїхав працювати на Міністерство фінансів та планування в Анголі.

“Нічого не робив і отримував 10 тисяч доларів в місяць. Там познайомився онлайн з жінкою з Чернігова. Ми спілкувалися протягом трьох років. Я приїхав в Україну зустрітися з нею. Не міг знайти роботи в Києві, вісім тижнів викладав журналістику у літньому таборі “Водограй” біля Мукачево. З тою жінкою у нас так нічого й не вийшло, тож я подався до Львова”.

В Львові навчає жителів бізнес-англійської, веде розмовні класи в англомовних школах, IT-компаніях. Через Інтернет викладає англійську людям у Франції та Саудівській Аравії.

“Мене доля покликала в Україну. Моя школа в Нью-Йорку та університет в Техасі мали жовто-сині кольори. Львів – унікальне місто, тут багато характеру й душі. Якщо поїхати в якесь інше українське місто, там не отримаєш європейського присмаку, який є тут. Мене привабило дешеве проживання та багато гарних жінок. Якщо у тебе є гроші – це чудове місце для життя. Тут я в раю. Єдине, на що я можу скаржитися, – холодні зими. Ніколи раніше не жив в холодних країнах”.