Закарпатські юні «соловейки» перемогли на Міжнародному конкурсі «Молода Галичина»

Цими днями на Львівщині пройшов ювілейний 25-й Міжнародний фестиваль «Молода Галичина»,  конкурс, що дав путівку на велику сцену багатьом зіркам вітчизняного шоу-бізнесу.

Участь у конкурсі взяли майже сто виконавців віком від 10 до 25 років. Діапазон пісень – від поп-музики, народної пісні в оригінальному аранжуванні, фольк-поп музики до джазу, блюзу, рок-н-ролу. Українці виконували всі пісні тільки рідною мовою. Учасники з інших країн могли виконувати одну пісню державною мовою країни, яку вони представляють, решту – українською мовою або пісні українських авторів, які перекладені на їхню рідну мову.

Закарпаття на фесті представляли три виконавиці.

Відрадно,що усі вони повернулися додому з нагородами.

Так хустянка  Кароліна Борис (група А) стала дипломантом конкурсу, мукачівка Анастасія Балог – одним із переможців у групі В, а вокальний ансамбль «Ільничанка» з м. Іршава було нагороджено  спеціальним призом за збереження та популяризацію української національної автентики.

Також приємно, що серед зіркових гостей на заході виступав відомий закарпатський співак, учасник телевізійних шоу Іван Пилипець.

zakarpatpost.net