Чому працівники шкіл Хустщини не можуть отримати зароблені гроші?

Днями до редакції zakarpatpost.net надійшов лист від працівниці однієї зі шкіл Хустщини. Жінка наголосила, що станом на 18 липня вона ще не отримала заробітну плату за червень.

Друкуємо текст листа.

«Ми, допоміжні персонали шкіл Хустського району Закарпатської області, з червня місяця сидимо без запалати, а з 1 липня – відпустка – без відпускних. Нікому до нас немає  справи, мовляв, не можуть скликати сесію районної ради, щоб затвердили бюджет. Це все переходить межу, усі бояться казати, писати… Але ми теж люди, поверніть зароблене».

Прокоментувати ситуацію і пояснити, у чому ж справа zakarpatpost.net звернувся до голови Хустської РДА Назарія Павлія.

«Так, така ситуація дійсно має місце і справді через те, що голова Хустської районної ради Олександр Михайлович Пацкан не може чи не хоче організувати належної роботи ради. Ще 7 липня поточного року депутатським корпусом Хустської районної ради було внесена вимога керівництву ради про скликання позачергової сесії ради у найкоротші строки. Таке ж клопотання було внесено і мною у відповідності до закону О. М. Пацкан Міг зібрати сесію вже 8 липня. На підтримку наших клопотань технічний персонал шкіл зібрав сотні підписів, з такими ж вимогами зверталися до голови ради і директори шкіл, голови профспілкових організацій. Всім, як одному, керівництво ради обіцяло скликати сесію найближчим часом. Однак, вдумайтеся у цей цинізм та зухвальство керівництва ради, – сесія була скликана розпорядженням тільки 18 липня і призначена вона не на 19 липня, як зробив би кожен відповідальний та компетентний керівник, а аж на 28 липня. Тобто весь район через одного голову ради вимушений чекати ще більше двох тижнів для виплати заробітніх плат, в той час як це можна вирішити за день чи два. Так от ситуація виглядає таким чином, що фінансування заробітніх плат умисно блокує керівництво ради,- наголосив очільник Хустщини.

Тож залишаєтьсятільки сподіватися, що найблжчим часом питання вирішиться позитивно і краяни отримають зароблені кошти.

zakarpatpost.net