Чоловічий монастир на Воловеччині відзначив 20-річчя заснування своєї обителі

Святкове архієрейське богослужіння з нагоди 20-ї річниці від заснування Тишівської чернечої обителі пройшло за участю владики Феодора.
21 липня, в день явлення ікони Пресвятої Богородиці «Казанської» (1579), з нагоди 20-ї річниці від заснування Тишівської чернечої обителі архієпископ Мукачівський і Ужгородський Феодор, звершив архієрейське богослужіння в Тишівському чоловічому монастирі що на Воловеччині.

Про це повідомляє Єпархіальний інформаційний відділ.

Свого архіпастиря зустрічали братія обителі з намісником архімандритом Корнілієм та численною паствою. У день свята та визначної дати до обителі прибула велика кількість процесій вірників.

Його Високопреосвященству під час літургії співслужило духовенство єпархії, а також представники інших єпархій, зокрема Львівської.

За Божественною літургією насельник обителі монах Іраклій (Бобела) був рукоположений владикою в сан ієродиякона.

У кінці богослужіння архієрей разом зі священнослужителями звершив молебень перед іконою Божої Матері «Казанська», перед якою підніс усердні молитви за мир та спокій в Українській державі.

Після цього архіпастир привітав братію та прихожан монастиря з престольним святом, ювілейною річницею та побажав й надалі утверджувати православну віру серед народу Божого.

Фото: Іван ФЕННИЧ

zakarpatpost.net