Цієї ночі в Ужгороді побував Гаррі Поттер

Магічні дива творяться в Ужгороді.

За тисячолітню історію, в Ужгороді відбувалося всяке. І фортецю не раз брали в облогу, і в замку нечиста сила водилася, і урбаністи з річкою не раз експериментували і врешті Малий Уж заховали у труби…

Але такого, як цієї ночі, не було ще ніколи. Такого не бачили ні наші предки, ні сучасники. Не дарма кажуть, що столиця Закарпаття – особлива, тут можуть відбуватися дива!

У місті з суботи на  неділю побував Гаррі Поттер і це побачив на свої очі журналіст газети «Наш Ужгород».

Справа в тому, що ще раніше після дощів і підняття рівня Ужа біля опор пішохідного мосту застрягли корчаки. Згодом рятувальна служба їх розпиляла і частину вийняла з водойми. Інші ж спливли і зупинилися на мілководді між пішохідним та мостом Масарика.

Пролежали вони там кілька тижнів і зараз встали. Отже тепер, ніби у казці про ходячі дерева, сім корчаків встоять собі посеред річки, як 33 богатирі із «Казки про царя Салтана».  До речі, відбулося все це саме неподалік пам’ятника автору казки – Пушкіну.

Щоправда, на поверхні Ужа видно лише сім дерев’яних велетнів, а інші  26 напевно… попливли… змилися в Європу.

От і думають собі вони, здіймаючись над мутними водами Ужа: залишатися й надалі в Ужгороді, чи прямувати за братами до Словаччини… тим більше, що зараз безвіз.

На жаль, ужгородці не можуть побачити ноги, які виросли в полін, бо вони трохи занурені у воду.

Але їхні тулуби  гордо височіють над річкою.

Тож невідомо, що з ними  буде надалі і які ще дива зробить із корчаками Гаррі Поттер, а може… Пушкін.

zakarpatpost.net